Kleinschalige vanner en drumhorse fokkerij met gezonde en grote tinkers

06 538 19 689
evy@ruijs.nl 06 538 19 689

Te paard spelling, lezen, rekenen en klokkijken

Heeft je zoon of dochter moeite met de spellingsregels, werkwoordspelling, klokkijken, optellen, aftrekken of de tafels? En is hij of zij een echte dierenvriend met moeite om te concentreren tijdens de theoretische uitleg? Dan is bijles op het paard dé manier om hem of haar te helpen!

Bij Anders Leren Met Paarden wordt leren een avontuur. Kinderen werken samen met paarden terwijl ze lesstof verkennen, waardoor leren leuk en boeiend wordt. Deze actieve aanpak bevordert niet alleen begrip van de lesstof, maar versterkt ook zelfvertrouwen en probleemoplossende vaardigheden, wat het leerproces verbetert.

Spelenderwijs bijles krijgen te paard?

Leren met paarden is een innovatieve manier om te leren. Door het visueel maken van de onderdelen en in beweging deze te leren, slaan kinderen de stof makkelijker en sneller op. De lessen met paarden zijn individueel en duren 1 uur.


Doordat de kinderen buiten met hun hele lijf in plaats van binnen met hun hoofd aan het leren zijn, voelt het spelenderwijs. De stof wordt op verschillende manieren gebracht: visueel (kleuren en vormen), auditief (korte uitleg en veel beweging) en interactief (volop in beweging tijdens de parcoursen en spelletjes).

Dit kan ook heel fijn zijn voor kinderen die:

  • Moeite hebben met bepaalde vakken, zoals rekenen, taal of lezen
  • Problemen met concentratie tijdens de lessen
  • Onzekerheid over schoolprestaties
  • Angst voor toetsen en examens

Uitleg van de lesstof

Een les begint met een korte visuele uitleg. Soms aan tafel en soms direct in beweging. Net wat de concentratie toelaat. Vanuit dit totaaloverzicht zoomen we in op de afzonderlijke onderdelen.

De trainingen zijn geen vervanging voor een dyslexiebehandeling. Ik zou het wel fijn vinden als je van te voren overlegd met mij als je de training gelijktijdig met een dyslexiebehandeling wilt doen. Dit is om te voorkomen dat de belasting voor de kinderen te zwaar wordt en er sprake kan zijn van gebruik van verschillende termen waardoor verwarring kan ontstaan.

Opbouwen

In de rijbak bouwen we samen de lesstof na met kleurige materialen zodat de spelling, klok- en rekenregels gevisualiseerd worden en het kind er een beeld bij heeft. Ook het opbouwen helpt bij het inprenten van de regels.

Warming-up

Na het klaarmaken van het paard volgt een korte warming-up met leuke oefeningen om de linker- en rechterhersenhelft goed met elkaar te laten samenwerken.

 

Lesstof oefenen

Vervolgens wordt de lesstof in beweging en gevisualiseerd aangeboden, zowel op als naast het paard. We zijn spelenderwijs en in beweging bezig met alle spelling- en rekenregels.

Thuis

We hebben in de les de stof dus op drie manieren geoefend (tijdens de uitleg, tijdens het opbouwen en op het paard). Herhalen is belangrijk om de lesstof in te slijpen. Zeker voor kinderen die niet makkelijk op de theoretische manier leren. Deze lessen zijn geen bijles waar het kind een uurtje in de week naar toe gaat. Daarom krijgen de kinderen speciale spelletjes en oefeningen mee zodat ze spelenderwijs hiaten kunnen wegwerken en zelfvertrouwen kunnen opbouwen.

Ervaringen

T. Groot

Onze dochter van 9 jaar heeft spelling altijd moeilijk en niet leuk gevonden. Toen ik dit tegen kwam om bijles te volgen met paarden dacht ik dat het wel wat voor haar zou kunnen zijn. En dat was het ook. Ze vond het super leuk om te doen en ze heeft er zeker veel van geleerd. De regels heeft ze nu veel beter in haar hoofd en kan ze ook toepassen. Voor mijn dochter was het dus leuk en leerzaam. T. Groot T. Groot Lees verder Mijn dochter krijgt bijles van Evy en haar lieve Tinker Maddy. Ze zijn begonnen met het analoge klokkijken. Ze heeft al heel veel extra hulp gehad hiervoor op school, maar het wilde maar niet beklijven. Voor ons paardenmeisje leek deze bijles op het lijf geschreven. En dat bleek ook zo te zijn. Na één les ging ze al met enorme sprongen vooruit. Alle vertrouwen erin dat dit goedkomt. Daarna gaan we verder met de digitale klok. We zijn heel blij dat we Evy gevonden hebben!

V. Smit

Hi Evy, dank je wel voor de fijne les vanochtend. Mijn dochter vond het echt heel leuk en wil morgen weer 😉 Met alle verschillende plaatsen waar mijn dochter op bijles voor rekenen heeft gezeten, heeft ze dit nog niet eerder gezegd!

A. Kost

Lees verder Onze dochter van 9 jaar heeft spelling altijd moeilijk en niet leuk gevonden. Toen ik dit tegen kwam om bijles te volgen met paarden dacht ik dat het wel wat voor haar zou kunnen zijn. En dat was het ook. Ze vond het super leuk om te doen en ze heeft er zeker veel van geleerd. De regels heeft ze nu veel beter in haar hoofd en kan ze ook toepassen. Voor mijn dochter was het dus leuk en leerzaam.

Spelling

Leer de essentiële spellingregels, zoals de dichte klank (hakwoord), lange open klank, korte open klank, tweetekenklank, langermaakwoord, stomme e, sch en viertekenklank, gebaseerd op de F&L-methode Taal in Blokjes. Ontdek spellingregels voor woorden met dichte klanken, lange open klanken, korte open klanken, enzovoort. Leer effectieve methoden om woorden correct te spellen en onthoud hoe ze geschreven worden. Verken voorbeelden van woorden die voldoen aan elk van deze spellingregels om een beter begrip te krijgen van hoe ze worden toegepast.

Werkwoordspelling

Ontdek de logica achter het gebruik van ‘d’ of ’t’ in de tegenwoordige tijd van werkwoorden en begrijp de regels die hierbij van toepassing zijn. Leer hoe je bepaalt wanneer je ‘de’, ‘den’, ’te’ of ’ten’ moet gebruiken in de verleden tijd van werkwoorden. Verken ’t kofschip en begrijp hoe deze handige tool je kan helpen bij de werkwoordspelling, door te onthouden welke medeklinkers aangeven of je ‘de’ of ’t’ moet gebruiken.

Lezen

Oefenen met lezen terwijl je op het paard zit! Leer hoe je kunt lezen in een onrustige omgeving, waarbij je technieken ontdekt om je te concentreren, zelfs wanneer de omgeving uitdagend is. Ontdek handige tips om het lezen gemakkelijker te maken, vooral als je lezen moeilijk vindt. Leer strategieën om je leesvaardigheden te verbeteren. Verken verschillende soorten boeken die ideaal zijn om mee te oefenen, zodat je de juiste keuzes kunt maken en je leesvaardigheid kunt ontwikkelen.

Klokkijken analoog

Ren, rij en spring door de klok met hele en halve uren, kwart voor en kwart over en gebruik het stoplicht voor de minuten. Ontdek manieren om de klok te gebruiken om hele en halve uren, kwart voor en kwart over te begrijpen, zodat je nauwkeurig de tijd kunt aflezen. Leer wanneer je moet overschakelen van ‘kwart over vier’ naar ’tien voor half vijf’, en begrijp de subtiliteiten van de tijdsaanduidingen. Leer vaardigheden om de klok te lezen, zelfs wanneer er geen duidelijke markeringen zijn voor de minuten, zodat je de tijd kunt aflezen, zelfs in uitdagende situaties.

Klokkijken digitaal

Grip op de tijd door de digitale vrienden aan elkaar te koppelen. Geen verwarring meer! En leer makkelijk digitaal klokkijken. Begrijp de digitale klokken, vooral als je er vaak in de war mee raakt, zodat je zelfverzekerder kunt zijn bij het lezen van de tijd. Leer handige trucs en technieken om het digitaal klokkijken gemakkelijker te maken, waardoor je meer vertrouwd raakt met de weergave van uren en minuten, en je vaardigheden aanscherpt in het omgaan met digitale tijdsaanduidingen.

Tafels

Welke tafel(s) wil jij leren? Ontdek het patroon en zet ze in je hoofd. Makkelijk toe te passen! Leer welke tafels er zijn en welke je moet leren. Krijg handige tips om tafels gemakkelijker te onthouden en in je geheugen te krijgen. Leer manieren om de tafels die je leert, toe te passen in je dagelijks leven, zodat je ze praktisch kunt gebruiken en ze een waardevol hulpmiddel worden.

Optellen/aftrekken

Flitsen en splitsen met hoeveelheden en getallen. Verliefde harten op de getallenlijn tot 10, optellen/aftrekken op de getallenlijn tot 20 en getallen raden en optellen/aftrekken tot 100. Leer hoe je flitsend kunt oefenen met optellen en aftrekken door snel en nauwkeurig getallen te beoordelen. Ontdek de concepten van “verliefde harten” op de getallenlijn en begrijp hoe ze je kunnen helpen bij rekenoefeningen. Krijg hulp bij het raden van getallen en het uitvoeren van optel- en aftreksommen tot 100, zodat je vertrouwen krijgt in je rekenvaardigheden en succesvol kunt werken met deze cijfers.

Mindset

Tijdens deze lessen verkennen we de chillzone, leerzone en paniekzone. Je leert onproductieve rode gedachten te herkennen en om te zetten in constructieve groene gedachten. Ontdek wanneer je het beste kunt leren en wanneer het tijd is m te ontspannen. Leer hoe je negatieve gedachten kunt identificeren en transformeren naar positieve gedachten. Verken voorbeelden van niet-helpende rode gedachten en ontdek strategieën om ze om te zetten naar ondersteunende groene gedachten.

Plan een afspraak in: